Upravno vijeće

Mali broj pritužbi na rad liječničkog povjerenstva ZZO HNŽ

Sci-Tech / Flash | 29. 05. 2015. u 13:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a održalo je u četvrtak 21. redovitu sjednicu na kojoj je razmatralo dvanaest točaka dnevnog reda te usvojilo sedam izvješća, dvije odluke, dva izvatka iz zapisnika s prethodnih sjednica vijeća i Obračun sredstava u zdravstvu.

Pored Izvješća o radu Upravnog vijeća, Izvješća o izvršenju plana javnih nabavki, Izvješća središnjeg popisnog povjerenstva te Izvješća o radu drugostupanjskog liječničkog povjerenstva Zavoda, Upravno vijeće je razmatralo i usvojilo izvješća koja se odnose na ostvarivanje prava osiguranika.

Riječ je o Izvješću o potrošnji lijekova s liste lijekova, Izvješću o privremenoj spriječenosti za rad preko 42 dana i Izvješću o upućivanju osiguranika na liječenje izvan HNŽ-a.

Kako je priopćeno je iz ZZO HNŽ-a, pobrojana izvješća, između ostalih podataka, govore i o ostvarenoj racionalizaciji troškova za liječenje izvan Županije, potrošnju lijekova s liste lijekova te smanjenju broja korisnika naknada za korištenje bolovanja preko 42 dana.

„Kako bismo bili sigurni da kontinuirani rad na racionalizaciji nepotrebnih troškova i postignuti rezultati nisu ugrozili prava osiguranika stručna služba Zavoda uradila je analizu broja i vrste pritužbi osiguranika. Ista je pokazala kako se vrlo mali broj osiguranih osoba žalio na rad liječničkog povjerenstva Zavoda i nalaze kontrola na terenu“ kazala je šefica Službe za kontrolu zdravstvenih usluga dr. Ljiljana Pavlović.

Kopirati
Drag cursor here to close