Uspješan početak godine

LG u prvom kvartalu prodao 14 milijuna pametnih telefona

Sci-Tech / Flash | 28. 04. 2017. u 06:27 Z.D:

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka LG je objavila svoje financijsko izvješće koje se tiče prvog kvartala 2017. godine, iz kojeg je vidljiv veliki rast prihoda na godišnjoj razini.

Tvrtka je u spomenutom razdoblju zabilježila neto profit u iznosu od 737 milijuna američkih dolara, što je daleko više u odnosu na neto profit od 175 milijuna američkih dolara zabilježen tijekom prvog kvartala prošle godine.

Operativni profit tvrtke je tijekom prvog kvartala ove godine iznosio 812 milijuna dolara, što je više od operativnog profita zabilježenog u prvom kvartalu 2016. godine (445 milijuna dolara), no manji od operativnog profita zabilježenog u posljednjem kvartalu te godine (843 milijuna dolara), javlja Bug.hr.

Najzaslužniji za takav rast tvrtke je LG-jev Home Appliance odjel koji zabilježio rast prodaje od 11,2% na godišnjoj razini, dok je LG-jev mobilni odjel zabilježio rast prodaje od 2% na godišnjoj razini.

Mobilni odjel je isporučio ukupno 14,8 milijuna uređaja, što je rast od 5% na kvartalnoj i 10% na godišnjoj razini, ponajviše zahvaljujući uspjehu nove LG K (2017) serije pametnih telefona u matičnoj Južnoj Koreji (LG G6 nije pušten u prodaju tijekom prvog kvartala ove godine).

Unatoč tome, mobilni odjel bilježi operativni gubitak od 176 tisuća dolara u odnosu na operativni gubitak od gotovo 178 milijuna dolara zabilježenih tijekom prvog kvartala prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close