Wear kolekcija

LG pametni sat G Watch biti će otporan na prašinu i vodu

Sci-Tech / Flash | 23. 04. 2014. u 09:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pametni sat temeljen na Androidu, vjeruju „koautori“ iz Googlea, odnosno LG-a, oduševit će sve one koji žele intiutivnost, informacije, ali i robusnost...

LG G Watch je dio Android Wear „kolekcije“, uvjetno rečeno, a objavljeno je kako će biti dostupan u dvije boje, koje su nazvane „Champagne Gold“ i „Stealth Black“.

O tome hoće li se u idućoj produkcijskoj fazi razmišljati o dodatnim dizajnerskim izvedbama za sada nema informacija, ali iz LG-a s ponosom ističu dodatne kvalitete njihovog pametnog sata, koji će biti otporan na vodu i prašinu.

Iz kompanije su poručili kako će njihov pametni sat biti „idealno rješenje za korištenje u teškim uvjetima, na otvorenom“ i kako će biti „otporan na vanjske utjecaje“.

Jasno je, dakle, kako LG s ovim pametnim satom cilja na nešto zahtjevniju populaciju koja uz sve ono što „smartwatch“ nudi želi dodatnu otpornost i trajnost.

Tu je i najava značajke za koju nije baš sasvim jasno što LG s njom želi postići i je li riječ o nečemu što bi korisnici doista željeli.

Radi se o takozvanoj „Always-on“ tehnologiji zaslona, koju je LG najavio pod sloganom „zaslon koji nikada ne spava“, a što u praksi znači da je isti konstantno aktivan i ne trebaju mu dodatne geste ili dodiri da bi se aktivirao.

Možda doista postoje trenuci kada želite da vam je zaslon na satu aktivan, ali što je, primjerice, sa odlaskom u kino ili poslovni sastanak, jer u tim slučajevima „osvijetljeni zaslon“ i nije baš najpoželjniji... Tko zna, možda LG i odustane od takve ideje, iako upravo taj dio ističu kao „komparativnu prednost“ u odnosu na konkurenciju.

Kopirati
Drag cursor here to close