m:blog

Lana Šator, pobjednica m:tel 'Kreiraj Sony Xperia T3 cover': Svoj cover ću čuvati kao uspomenu

Sci-Tech / Flash | 19. 12. 2014. u 08:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lana Šator iz Mostara osvojila je prvo mjesto na natkečaju za Sony Xperia T3 cover, koje je kompanija m:tel nedavno organizirala. Kako je po zanimanju konceptualni dizajner, ne čudi što su posjetitelji m:bloga prepoznali Laninu kreativnost, te joj svojim glasovima omogućili pobjedu.Budući da natjecanja u vezi sa njenom profesijom nisu česta, odlučno se prijavila na m:tel-ov natječaj.

"Inače se bavim crtanjem, pogotovo ilustracijom i konceptualnim dizajnom primarno za video-igre. Također se bavim 3D modeliranjem. Privukao mi je pažnju konkurs za Sony Xperia T3cover koji je bio na m:tel-ovoj stranici i ja sam odlučila da se prijavim", kaže Lana.

Možeš li nam otkriti što predstavlja tvoj dizajn cover-a za Sony Xperia T3?

Lana: Što se tiče mog dizajna za cover, nema velike tajne oko toga šta on predstavlja. Bila sam primarno inspirirana sjenama i bojama oblaka, koje često mogu vidjeti kroz prozor predvečer. Silueta djevojke i zvjezdano nebo su dodati kao neka doza surealnosti.

Kako ocjenjuješ ostale radove koji su se našli na takmičenju?

Lana: Na natjecanju sam zapazila dosta dobrih radova, za koje sam nažalost primijetila da nisu imali neku šansu po glasovima naspram ostalih radova. Međutim, vidjela sam da je bilo i radova koji nisu baš originalna djela onih koji su sudjelovali u natjecanju.

Da li si očekivala pobjedu, kako je izgledalo iščekivanje konačnog rezultata? Da li je bilo napeto, s obzirom da se poredak mijenjao iz sata u sat?

Lana: Najiskrenije, nisam očekivala pobjedu.  Ovo mi nije prvo natjecanje ovakvog tipa, a kad se prijavljujem na natjecanje,ne nadam se pobjedi. Prvenstveno, jer nikad ne znam tko će se sve prijaviti i kakva će konkurencija biti, a onda i zbog činjenice da se, ako je online glasanje u pitanju, ja kao umjetnik više puno i ne pitam, nego je sve na ljudima koji glasaju. I to su neke stvari koje uvijek imam na umu, bez obzira gdje se prijavljujem.

Koliko ti je uopće bilo važno natjecanje, kakav je osjećaj kada tvoj rad ocjenjuje nekoliko tisuća ljudi?

Lana: Ako se već prijavljujem, naravno da ću obratiti dosta pažnje na natjecanje. Nisam se opterećivala  time hoću li pobijediti ili ne, možda upravo zbog toga sam se malo i šokirala kada sam shvatila da ću zapravo odnijeti prvo mjesto na natjecanju.

Tvoj rad će krasiti poleđinu Sony Xperia T3 telefona, kakav je osjećaj?

Lana: Pa, moram priznati, neobičan. Navikla sam na to da su mi radovi izloženi publici, ali ovo je prvi put da je moj rad izložen u obliku covera za mobitel.

Budući da će pored tvog rada biti izrađeni i coveri koji su osvojili drugo i treće mjesto, zanima nas da li ćeš za svoj telefon izabrati tvoj pobjednički ili neki od spomenutih, ili ćeš možda uzeti sva tri, pa ih mijenjati?

Lana: Neodlučna sam još što se cover-a tiče, ali mislim da svoj ne bih koristila, možda jedino iz razloga da se ne ošteti. Voljela bih da mi ostane kao uspomena na ovo natjecanje.  A, kad budu dostupni coveri, onda ću se vjerovatno odlučiti.

Kopirati
Drag cursor here to close