Kaspersky Free

Laboratorij Kasperskog svima poklanja besplatan antivirus

Sci-Tech / Flash | 28. 07. 2017. u 14:51 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Laboratorij Kasperskog osnovana je 1997. godine, njezina je specijalnost razrada sustava zaštite od računalnih virusa, spama, hakerskih napada i drugih cyber opasnosti. Kaspersky Lab sada radi u preko 200 zemalja svijeta, a njegovo je sjedište u Moskvi.

Novi besplatni antivirus program je najavio sam generalni direktor kompanije Eugene Kaspersky.

"Imamo odličnu vijest - besplatni antivirus Kaspersky Free će biti dostupan internet korisnicima u cijelom svijetu. Mogu ga preuzeti svi koji to žele i nitko nam neće ostati dužan ", priopćio je Kaspersky.

Kako on kaže, rad na programu Kaspersky Free je trajao godinu i pol dana. U kompaniji su sigurni da novi antivirus neće konkurirati njihovim izvedbama koje se mogu samo kupiti.

"Postoji veliki broj internet korisnika koji nemaju dvije tisuće rubalja (trenutno oko 33 dolara - prim. ured.) Za premijalnu zaštitu, i primorani su koristiti krivotvorene programe s više rupa nego u švicarskom siru, pa čak Microsoft Windows Defender koji se tako aktivno nameće.

Prošle godine je program uspješno ušao u Rusiju, Ukrajinu, Bjelorusiju, Kinu, pa i Dansku, Norvešku, Švedsku i Finsku, dodao je Kaspersky.

Antivirusni program stvoren je povodom 20 godina rada Laboratorije Kasperskog i širiti će se po svijetu u fazama. Prvo će doći do Amerike, Kanade, i mnogih zemalja Azijsko-pacifičke regije, prenosi Russia Beyond The Headlines.

U rujnu će biti dostupan u Indiji, Hongkongu i Turskoj, pa i na Bliskom istoku i u zemljama Afrike i Latinske Amerike. Za sve ostale će biti dostupan do kraja ove godine, rekao je Kaspersky.

Kopirati
Drag cursor here to close