Predavanje

Kroz radionicu studenti učili o liderstvu i komunikaciji

Sci-Tech / Flash | 22. 04. 2016. u 06:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' i Fondacije 'Konrad Adenauer' održana je jednodnevna radionica o temi 'Liderstvo i komunikacija' s ciljem predstavljanja konkretnih primjera iz realnog poduzetničkog sektora.

Predavači, poduzetnica Amna Popovac približila je studentima svijet poduzetništva u našoj zemlji i regiji, te ih pozvala da upravo oni budu promjena koju mladi ljudi žele vidjeti.

Amna Popovac, na bazi osobnog iskustva, kroz praktične vježbe i razgovor približila je studentima svijet poduzetništva, ali je i analizirala okruženje u kojem posluju poduzetnici u BiH, kao i poduzetnici u razvijenim zemljama svijeta.

Iako su evidentne razne barijere na putu registracije, upravljanja i rukovođenja poduzetničkim poduhvatima, Popovac je pozvala i ohrabrila studente da se upravo oni angažiraju na stvaranju vlastite poduzetničke karijere.

Predavanju je prisustvovalo oko 70 studenata prve i druge godine Ekonomskog fakulteta koji su kroz praktične vježbe učili kako savladati tehnike uspješnog javnog nastupa, efikasnog verbalnog i neverbalnog komuniciranja, a sve u želji da kroz komunikaciju, kako u profesionalnom, tako i privatnom životu, ostvare dobar kontakt sa medijima i širom javnosti.

Ines Kajić Bubalo, na bazi višegodišnjeg iskustva i rada u televizijskim i novinskim kućama, te rada u sektoru odnosa sa javnošću u Gradskoj upravi Grada Mostara studentima je približila tematiku odnosa sa javnošću, stavljajući akcenat na krizno komuniciranje i koncipiranje PR članaka sa cilljem efikasnog predstavljanja institucija.

Organizacija treninga 'Liderstvo i komunikacija' je još jedan pozitivan primjer dodatne, neformalne edukacije u procesu formalnog učenja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

"I u narednom periodu planiramo održati slične radionice, nastavljajući time rad na kreiranju novih i kvalitetnih kadrova koji će biti spremni preuzeti liderske pozicije u budućnosti", poručuju iz ove visokoobrazovne institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close