Njemačka upozorava

Krivotvorene diplome Goethe-Instituta su kazneno djelo

Sci-Tech / Flash | 11. 02. 2016. u 17:39 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo SR Njemačke danas je priopćilo da će Goethe-Institut kazneno teretiti, u okviru bh. sudskih organa, svaku osobu koja priloži krivotvorenu diplome tog instituta.

Ističu da svi koji prilože krivotvoren certifikat imaju zabranu polaganja ispita u Goethe-Institutu u trajanju od jedne godine, kao i da Veleposlanstvo SR Njemačke odbija zahtjeve za vizu osobama koje prilože krivotvorene diplome, te im uvodi dužu zabranu ulaska u Njemačku.

Također, navode da podnositelji zahtjeva za vizu u Veleposlanstvu SR Njemačke često prilažu krivotvorene certifikate Goethe-Instituta prilikom predaje dokumenata, ali da radnici Veleposlanstva redovno završavaju obuke kako bi mogli prepoznati krivotvorine, i da krivotvorine uvijek budu otkrivene.

''Dokaz o dovoljnom znanju njemačkog jezika je uvjet za izdavanje vize za duži boravak u Njemačkoj. Dakle, ispit se može polagati i bez prethodnog pohađanja jezičnog ili pripremnog tečaja za ispit. Svi zainteresirani se mogu obratiti Goethe-Institutu u vezi sa pitanjima koja se tiču ispitnih certifikata'', priopćeno je iz Veleposlanstva SR Njemačke.

Kopirati
Drag cursor here to close