Svečano otvorenje

Kreševo: Otvoren dislocirani studij glazbene umjetnosti FPMOZ-a

Sci-Tech / Flash | 28. 10. 2014. u 15:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno Lidijom Bradarom, članicom Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjednicom ŽO HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna boravilo je u utorak, 28. listopada, na svečanosti otvorenja dislociranog studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Svečanost otvorenja dislociranog studija glazbe u Kreševu okupila je i čelnike Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektoricom prof.dr. Ljerkom Ostojić i prof.dr. Mariom Vasiljem, dekanom Fakulteta prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Prvu godinu studija upisalo je 13 studenata iz svih krajeva BiH, a imaju mogućnosti studirati na zasad tri otvorena smjera; opći te crkvene i instrumentalne glazbe.

Prilikom otvorenja studija u Kreševu istaknuto je kako je riječ o projektu od povijesnog značaja za Kreševo i Središnju Bosnu, a koji je realiziran zahvaljujući zajedničkim naporima čelnika Sveučilišta u Mostaru, općine Kreševo na čelu s Radojom Vidovićem, načelnikom Kreševa i Nikicom Tomićem, zamjenikom predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kreševo kao i čelnicima HDZ-a BiH.

Školarinu Damjanu Cvjetkoviću, jednom od studenata podrijetlom iz Bugojna, iz povratničke obitelji sa šestoro djece, plaćat će ŽO HDZ-a BiH ŽSB, potvrdila je Lidija Bradara, predsjednica ovog županijskog odbora.

Kopirati
Drag cursor here to close