Podijeljene prve karice

Korak k napretku: Druga županija u FBiH počela koristiti elektronske zdravstvene kartice

Sci-Tech / Flash | 29. 09. 2014. u 11:03 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodjela prvih elektronskih zdravstvenih kartica u Zeničko-dobojskoj županiji upriličena je danas u ambulanti obiteljske medicine u visočkom naselju Moštre.

Aktivnost je organizirana u okviru Projekta Jačanje zdravstvenog sektora koji implementira Federalno ministarstvo zdravstva.

Federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović uručio je kartice za nekoliko korisnika te istaknuo da je to veliki korak k napretku i višim standardima.

Podsjetio je da je Zeničko-dobojska županija druga u Federaciji koja je počela koristiti elektronske zdravstvene kartice te da je bitno aktivnost provesti i u ostalim županijama.

Istaknuo je da je putem projekta Jačanje zdravstvenog sektora modernizirana 491 ambulanta obiteljske medicine, a da su ideju pozdravili svi pacijenti i korisnici.

Premijer ZDŽ-a Munib Husejnagić istaknuo je da Vlada daje punu podršku resornom ministarstvu i drugim institucijama koje rade na unapređenju uvjeta obiteljske medicine.

Resorna županijska ministrica Senka Balorda izrazila je zadovoljstvo zbog projekta čija je realizacija počela u ovoj županiji.

''Zadovoljni smo urađenim, a posebno zbog toga što nismo bili planirani informatizacijom. Upornost se isplatila'', kazala je.

Istaknula je da će korisnici sada biti oslobođeni ovjeravanja knjižica i sličnih protokola što će značajno ubrzati i olakšati korištenje usluga.

Podsjetila je da je do sada putem projekta uloženo 1.400.000 KM te da je planirana aktivnost u vezi s elektronskim uvezivanjem s ljekarnama.

Realizacija projekta je počela 2007. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close