Promotori Mostara

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru ispratio osmu generaciju maturanata

Sci-Tech / Flash | 26. 05. 2015. u 12:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama HD'Herceg Stjepan Kosača', danas je održana ceremonija dodjele diploma osmoj generaciji maturanata Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.
Međunarodnu diplomu je je dobilo 79 maturanata iz 28 zemalja svijeta.

Ceremoniji je nazočio velik broj gostiju i dužnosnika iz cijelog svijeta, a diplome učenicima uručio je gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić.

Tom prigodom gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zahvalio je svima koji su dali doprinos na utemeljenju Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru te čestitao svim maturantima na postignutom uspjehu, poželivši im sretnu budućnost u nadi da će biti dobri promotori Mostara u svijetu, gdje budu živjeli i radili.

''Ovaj čin i ima višestruko značenje kako za UWC tako i za Grad Mostar jer u svakom suvremenom društvu glavni čimbenici razvoja su znanost, obrazovanje i odgoj. Obrazovanje i stručno osposobljavanje predstavljaju temeljna nematerijalna ulaganja i stoga prije svega trebamo svoj obrazovni sustav ujednačavati s zemljama Europske unije jer bez kvalitetnog sustava obrazovanja ni naša zemlja nema budućnosti'', istaknuo je gradonačelnik Bešlić u prigodnom govoru.

Po njegovim riječima, u tom svijetlu prepoznata je i dana potpora uspostavi Međunarodnog srednjoškolskog obrazovanja, odnosno primjeni programa Ujedinjenog svjetskog koledža i stjecanja međunarodne diplome.
Svečani program ceremonije u izvedbi učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru su ove godine upotpunili članovi dječjeg zbora SuperAr iz Srebrenice, te izvedbe djece iz izbjegličkog kampa Tasovčići, Salakovac, Egipatskog sela i Porodičnog centra Mostar.

Koledž ujedinjenog svijeta će u kolovozu ove godine poželjeti dobrodošlicu novoj generaciji učenika koja će naredne dvije godine svog obrazovanja provesti u Mostaru.

Inače, UWC doprinosi razvoju postkonfliktnog društva jer od obrazovanja stvara snagu koja ujedinjuje narode, nacije i kulture u svrhu postizanja mira i stabilne budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close