Katastrofa! Više od 70 posto intelektualaca znanstveno nepismeno
Zelenika
OBJAVA: Petak, 19. svibnja 2017. 14:42
IZVOR: Fena
AUTOR: R.I.
Ratko ZelenikaZelenika PredavanjeZelenika PredavanjeZelenika Predavanje
2
Ratko Zelenika
Zelenika Predavanje
Zelenika Predavanje
Zelenika Predavanje

Profesor Zelenika izjavio je to uoči predavanja o suvremenim metodologijama znanstvenih istraživanja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Profesor dr. sc. Ratko Zelenika ocijenio je kako je, na osnovnu vlastite analize više od tisuću doktorskih disertacija, diplomskih i znanstvenih radova, zaključio da je znanstveno nepismeno više od 70 posto intelektualaca.

Profesor Zelenika izjavio je to uoči predavanja o suvremenim metodologijama znanstvenih istraživanja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

''U globalnoj obrazovnoj industriji i globalnoj znanstvenoj industriji jedva je pet posto intelektualaca znanstveno pismeno, znanstveno polupismeno je oko 25 posto intelektualaca, a više od 70 posto intelektualaca znanstveno je nepismeno. Katastrofa!'', ocijenio je profesor.

Dodao je kako je žalosna činjenica da je među znanstveno nepismenim intelektualcima veliki broj sveučilišnih profesora i akademika.

''Oni zatim proizvode znanstveno nepismene intelektualce, koji dalje multipliciraju znanstvenu nepismenost. Misija ovog mog predavanja je da okrenemo stvar i da popravimo malo te porazne brojke'', istaknuo je profesor Zelenika.

Po njegovim riječima, tema predavanja "Vodič u tajne suvremenih metodologija znanstvenih istraživanja i suvremenih tehnologija fundamentalnih, aplikativnih i eksperimentalnih istraživanja" vrlo je intrigantna i široka.

Istaknuo je kako je to područje koje se relativno malo prakticira, o kojem se malo raspravlja, u kojem aktivno ne sudjeluju veliki broj intelektualaca, a trebao bi.

Ratko Zelenika rođen je 1941. godine u Banja Luci. Akademske stupnjeve diplomirani ekonomist i magistar ekonomskih znanosti stekao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a doktorat ekonomskih znanosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Više od trideset godina radio je na Pomorskom fakultetu i Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, na radnim mjestima višega predavača, profesora i redovitoga profesora.

Autor je 38 znanstvenih knjiga, sveučilišnih udžbenika i priručnika, u koautorstvu je napisao i objavio deset znanstvenih knjiga i sveučilišnih udžbenika.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Šejtan Nakostriješeni
1. Šejtan Nakostriješeni
prije 124 dan.
E nek im on kaze da su nepismeni a objavljuje radove u iskljucivo domacim publikacijama i nema doticaja s relevantnim medjunarodnim zurnalima.
+20
-5
0
HK
Chrome
kurayusa boy
2. kurayusa boy
prije 124 dan.
E moj profesore došao si na pravu adresu sa pravom temom,da to i znanstveno potvrdiš na Filozofski fakultet Sveočilišta u Mostaru.Od dekana pa nadalje kupljene i prodavane diplome,prepisani diplomski i poslije diplomski i da ne nabrajam dalje.Sve kvazi-intelektualci usput i nepismeni,ali se dobro znaju začešljat i još k tome proizvode odnosno lifraju take ko što su i oni sami.Čast izizetcima na jiu se ovo ne odnosi.Nažalost u manjini su.   :|(
+33
-7
1
-
Chrome