Voljom većine

Katarina Herceg nakon ponovljenog glasovanja izabrana za zamjenicu predsjednice Studentskog zbora

Sci-Tech / Flash | 26. 11. 2015. u 19:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 26. studenoga nastavljena je konstituirajuća sjednica Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Budući da je izbor zamjenika Predsjednika Zbora u prethodna tri kruga bio izjednačen, članovi Predsjedništva Studentskog zbora ponovno su pristupili glasovanju.

Za zamjenika predsjednice natjecala su se dva kandidata: Marko Džoić (FPMOZ) i Katarina Herceg (FZS).  Javnim glasovanjem,  voljom većine (11:9 glasova) odlučeno je da je nova/stara zamjenica Predsjednice Studentskog zbora Katarina Herceg. 

Katarina Herceg dugogodišnja je predsjednica SZ Fakulteta zdravstvenih studija, dobitnica rektorove i dekanove nagrade za izniman akademski uspjeh, jedna je od osnivača Udruge studenata Fakulteta zdravstvenih studija.

U studentskom aktivizmu kroz rad Zbora punopravna je članica Senata i činila je povjerenstvo za dobivenu akreditaciju Sveučilišta u Mostaru.

Svojim angažmanom kao zamjenica  potrudit će se u novoj akademskoj godini uključiti što veći broj studenata u projekte koje Studentski zbor priprema u cilju povećane proaktivnosti, pojačati napore k podizanju studentskog standarda, približiti studentima smisao, postojanje i djelovanje Zbora, uspostaviti još bolju komunikaciju s podružnicama i ojačati međunarodnu suradnju uz maksimalnu transparentnost i otvorenost.

Današnjim izborom  Studentski zbor nastavlja programske aktivnosti planirane za tekuću akademsku godinu.

Prva radna sjednica novog saziva Predsjedništva planirana je za idući tjedan, stoji u priopćenju za javnost Studenskog zbora Sveučilišta u Mostaru kojeg je potpisao glasnogovornik Marko Krpan.

Kopirati
Drag cursor here to close