Svjetski poznat novinar

Još jedan zvučni pedofilski skandal u Britaniji

Sci-Tech / Flash | 02. 05. 2013. u 16:47 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedan od svjetski poznatih BBC-jevih novinara i urednika, Stuart Hall, priznao je krivnju za spolno zlostavljanje maloljetnika, kao posljednja u nizu britanskih televizijskih zvijezda iz 70-ih i 80-ih godina upletenih u pedofilske skandale.

Hall (83), najpoznatiji po vođenju obiteljskog televizijskog 'showa' "It's a Knockout", koji je sve donedavno radio kao BBC-jev nogometni radijski komentator, priznao je 14 slučajeva seksualnog zlostavljanja djevojčica, među kojima je najmlađa imala devet godina.

"Može ga se jedino opisati kao oportunističkog grabežljivca", kazao je Nazir Afzal, glavni britanski državni odvjetnik za sjeverozapadnu Englesku na sudskom ročištu u četvrtak.

Presuda će mu biti izrečena u lipnju.

Hallovo priznanje nastavlja se na skandal u čijem je središtu bio pokojni Jimmy Savile, velika BBC-jeva zvijezda, koju je zbog humanitarna rada kraljica Elizabeta II. proglasila vitezom, a za koju je nedavno otkriveno da je bio upleten u čak 200 slučajeva pedofilije.

U srijedu je William Roche, po Guinnessu najdugovječniji glumac u televizijskim sapunicama (za ulogu u "Coronation Streetu" u kojoj nastupa već 50 godina) priznao dvije optužbe za silovanje 15-godišnje djevojčice.

Iako ni Hallov niti Rocheov slučaj nisu povezani sa Savileom, širenje pedofilskog skandala na druge poznate televizijske zvijezde ponovno je šokiralo i uzdrmalo britansku javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close