Janja Marušić

Izabrana nova stara predsjednica Studentskog zbora

Sci-Tech / Flash | 23. 11. 2015. u 14:41 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S osvojenih dvanaest glasova, nakon dva kruga javnog, te jednog kruga tajnog glasovanja, Janja Marušić, izabrana je za novu staru predsjednicu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Njezin protukandidat, Martin Kondža, dugogodišnji predsjednik Studentskog zbora Farmaceutskog fakulteta, osvojio je deset glasova na izborima, koji su u na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva, održani 23. studenog u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Mostaru.

''Pozdravila bih svog protukandidata i istaknula kako sam sretna što je uopće došlo do tog da imamo priliku birati, i drago mi je što sam izabrana pored ovako jakog kandidata te da su izbori protekli u duhu demokracije. Kolega i ja smo izložili svoje planove i programe i vjerujem da ćemo zajedno, za svoje studente, raditi kao tim, jer smo prvenstveno zbog toga izabrani'', rekla je Janja Marušić.

Osvrćući se na prethodnu godinu, Marušić je istaknula kako je jedan od glavnih ciljeva njezine ponovno kandidature to što je jedan mandat, u trajanju od jedne godine, premalo za ono što je željela ponuditi studentima te da postoje neostvareni ciljevi koje planira realizirati.

''Uz poboljšanje besplatnih studentskih tečajeva, planiramo rekonstrukciju našeg najvećeg projekta 'Dani studentskog zbora', gdje možemo studentima ponuditi zanimljivije i korisne stvari kao i posjet dislociranim studijima. Potpisali smo memorandum s Malom scenom, Kosačom i Hrvatskim Studentskim zborom kojeg u prosincu planiramo ugostiti u Mostaru. Planiramo rekonstrukciju vojnog igrališta kao i mnoge duge aktivnosti'', istaknula je Marušić.

Nova predsjednica izabrana je na sjednici na kojoj su nazočila 22 novoizabrana predstavnika i zamjenika svih fakulteta pri mostarskom Sveučilištu dok je izbor njezinog zamjenik i glavnog tajnika odgođen za četvrtak 26. studenog 2015.

Kopirati
Drag cursor here to close