Anonymousi upozoravaju

ISIL ovu nedjelju želi pretvoriti u dan terora

Sci-Tech / Flash | 22. 11. 2015. u 07:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hakerska grupa "Anonymous" u priopćenju koje prenosi Miror tvrdi da Islamska država (ISIL) nedjelju želi pretvoriti u "dan terora".

Ovaj tajanstveni kolektiv tvrdi da su teroristi planirali u nedjelju izvršiti čak osam terorističkih napada u Francuskoj, SAD-u, Indoneziji, Italiji i Libanonu.

Prvi je prosvjed za prava žena, drugi su koncerti bendova "Cigales Electroniques with Vocodecks" i "RE-Play & Rawtor", a treći je događaj pod nazivom "Concrete Invites Drumcode featuring Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, and Joel Mull", prenosi Daily Mirror.

Osim pariških, Anonymousi su upozorili i na prijetnje terorističim napadima, koje su naravno nepotvrđene, tijekom niza događaja vezanih za "VVE Survivor" u Atlanti, paznik Krista - kraljevske proslave u Rimu i diljem svijeta, događaj "Al Džihad" u Indoneziji, koncerst metal benda Five Finger Death Punch u Milanu te Dan na Duha svetog na Sveučilištu Kaslik u Libanonu.

Do informacija o mogućim metama novih terorističkih napada od strane ISIL-a, tvrde Anonymousi, došli su presretanjem nekoliko skrivenih Twitter naloga, a prema istima, datum tih navodnih napada zakazan je upravo za danas, nedjelju 22. studenoga. "Idete na te događaje na vlastiti rizik", upozorili su ozloglašeni hakeri.

Anonymousi tvrde i da su informacije prvo prosljedili vlastima, no kako je izostala reakcija, odlučili su stvari uzeti u svoje ruke i sve sami objaviti.

Hakeri su izrazili nadu da će vlasti uvidjeti rizik i otkazati navedene događaje.

Podsjetimo, hakerska grupa Anonymous objavila je rat protiv ISIL-a nakon što je ova teroristička grupa izvršila više napada na Pariz.

Kopirati
Drag cursor here to close