Koncept

iPhone 8 - Novi dizajn, tri dijagonale i staklo na stražnjoj strani

Sci-Tech / Flash | 27. 10. 2016. u 07:37 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se novi iPhonei 7 nisu pošteno ni ugrijali u rukama novih ponosnih vlasnika na veliko je krenula priča što nas to očekuje u sljedećoj godini, a najviše se priča o promjeni “isfuranog” dizajna koji se pojavio na iPhoneu 6.

Prema posljednjim informacijama od “dobro” obaviještenih izvora Apple će na svojim telefonima u 2017. godini odustati od metala na stražnjoj strani i ponovno vratiti dobri “stari ” stakleni pokrivač. To znači da ćemo opet imati sendvič stakla i metalne konstrukcije koja će najvjerojatnije biti od aluminija ili nehrđajućeg čelika.

Ipak najveća zanimljivost je pojavljivanje 3 veličine dijagonale za 2017. godinu. Svi znamo da smo dvije zadnje iteracije iPhonea imali u običnoj 4,7″ varijanti i većoj 5,5″ Plus varijanta, sada se pojavila i treća koja bi trebala imati veličinu od 5″. Specifikacijama će biti poprilično slični ali se za najvećeg među trojkom spominje i postojanje dvostruke kamere(kao i kod sedmice), te premijera AMOLED zaslona na appleovim uređajima koji će uz to biti zakrivljen(dual Edge). Od ranije se spominje korištenje ove tehnologije ali ovo je prvi glas da bi mogli vidjeti i zakrivljeni zaslon na iPhoneu. Kako god bilo najvjerojatniji dobavljač panela će biti Samsung koji je vodeći po pitanju AMOLED-a, a pogotovo kada se priča o zakrivljenim panelima.

Sva ova priče itekako ima smisla budući da je konkurencija davno prešla Apple po pitanju inovacija, a najbolje vrijeme za odgovor je upravo 10 godišnjica predstavljanja prvog iPhonea, piše BalkanGadgets.com.

Kopirati
Drag cursor here to close