Pad od 20%

Investicije nagrizaju profitabilnost Facebooka

Sci-Tech / Flash | 23. 04. 2015. u 19:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook nastavlja sezonu tromjesečnih financijskih izvješća za prvi kvartal ove godine. U njihovom izvješću vidljiv je snažan rast prihoda (42%), te oni sada iznose 3,54 milijarde dolara u promatranom razdoblju.

Međutim, iskazan je i pad dobiti u odnosu na prošlu godinu, i to za 20%. Neto dobit na kraju ovog tromjesečja iznosila je 512 milijuna dolara, prenosi.

Iz kompanije je pojašnjeno kako su na ovaj pad dobiti već ranije upozoravali, a on je isključivo rezultat velikih investicija, poglavito u istraživanje i razvoj, piše Bug.hr.

Zuckerbergova je kompanija najviše investirala u svoje akvizicije, WhatsApp, Instagram i Oculus, s kojima želi proširiti bazu korisnika i ponuditi nove proizvode i usluge.

Investicije u istraživanje i razvoj porasle su za 133%, a udvostručili su se i troškovi marketinga i prodaje kroz cijelu kompaniju.

Proteklo razdoblje obilježio je i rast aktivnih korisnika samog Facebooka, i to za 13% – trenutno ovu društvenu mrežu na mjesečnoj razini aktivno koristi 1,44 milijarde ljudi

Od toga čak 87% korisnika Facebook pregledava s mobilnih uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close