Sarajevo

Info dan "Studentsko poduzetništvo"

Sci-Tech / Flash | 28. 02. 2012. u 15:31 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Info dan o projektu ''Studentsko poduzetništvo" održan je danas u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, a prisutni su informirani o tome kako pohađati školu poduzetništva, čiji je početak planiran za ožujak.

Odabrani polaznici imat će priliku da besplatno pohađaju 16 dana škole tijekom tri mjeseca, o čemu će dobiti certifikat, a studentski timovi će biti u prilici da kandidiraju svoje poslovne planove za financiranje.

Pod motom ''Tvoj uspjeh počinje s tvojim idejama'' 15. prosinca prošle godine pokrenut je trogodišnji projekt ''Studentsko poduzetništvo", koji implementira Centar za istraživanje i studije GEA Banja Luka, a financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

''Godišnje će se dodjeljivati novčane nagrade u ukupnom iznosu od 36.000 dolara i to za devet najboljih i najperspektivnijih poslovnih planova“, rekao je Amar Nurković iz Studentskog parlamenta UNSA i koordinator projekta.

Dodao je da je cilj projekta da okupi studente s idejom koja se može preoblikovati i sigurno realizirati u budućnosti ''tako bismo mogli napraviti svoju firmu i zapošljavati svoje prijatelje'' .

Sudionici programa sudjelovat će i u poslovnim forumima mladih, koji će biti organizirani svake godine radi razmjene iskustava i ideja, kao i spajanja predstavnika gospodarstva, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora te međunarodnih organizacija.

Projekt se realizira na univerzitetima u Sarajevu i Banjoj Luci i Sveučilištu u Mostaru, a UNSA realizira projekt u suradnji sa Studentskim parlamentom UNSA.

Kopirati
Drag cursor here to close