Noć istraživača

I bh gradovi slave znanost

Sci-Tech / Svemir | 29. 08. 2017. u 07:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Europska noć istraživača" bit će obilježana 29. rujna u šest gradova Bosne i Hercegovine, najavili su organizatori.

Šestu godinu zaredom u Bosni i Hercegovini se obilježava ova najzabavnija noć znanosti i istraživačkog rada, ovog puta pod sloganom ''Kreiramo bolje sutra''.

U petak, 29. rujna, od 17 sati, građani Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Bijeljine, Goražda i Travnika pridružit će se onima koji istovremeno slave znanost u više od 300 gradova diljem Europe.

Organizatori pozivaju građane BiH da se pridruže. Ulaz na manifestaciju i svi sadržaji su besplatni za sve posjetitelje.

Kao i prethodnih godina, poziv je upućen svim zainteresiranim institucijama, organizacijama, tvrtkama i pojedincima koji se bave obrazovanjem, znanošću, istraživanjem i inovacijama da se prijave za sudjelovanje u Noći istraživača u bilo kojem od šest gradova.

Radove je moguće predstaviti kroz znanstveni sajam, znanstveni kutak ili natjecanje za srednje škole. Posebno će biti cijenjeni ideja, inovativnost, kreativnost i originalnost.

Natječaj za službeno sudjelovanje institucija, organizacija, tvrtki i pojedinaca u Noći istraživača BiH 2017. je otvoren do petka, 15. rujna. Najzanimljivije, najedukativnije i najinovativnije prezentacije će biti u okviru manifestacije.

Pobjednici među srednjoškolskim timovima, kao i najinovativnija prezentacija na Sajmu tehnike i inovacija će biti nagrađeni vrijednim nagradama.

Tokom manifestacije posjetitelji će imati priliku da nauče nešto novo, upoznaju znanstvenike i njihova dostignuća, osvoje i poneku nagradu u zabavnim eksperimentima i kvizovima.

I ove godine će posjetiteljima biti predstavljeno mnoštvo raznolikih zabavno-informativnih sadržaja u različitim interaktivnim eksperimentima, predavanjima i igrama te znanstvenu zabavu na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close