Multifunkcionalni uređaj

I Apple planira izraditi pametni zvučnik

Sci-Tech / Flash | 28. 04. 2017. u 10:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google Home i Amazon Echo u vrlo kratkom su vremenu stekli veliku popularnost, zahvaljujući brojnim mogućnostima koje im omogućava tehnologija virtualnog asistenta, ali i cijenama zbog kojih ih si gotovo svaka obitelj može priuštiti.

Pametni zvučnik koji brine o sustavu pametnog doma, a pritom može čitati vijesti i knjige, puštati multimedijske sadržaje i "razgovarati" s korisnikom, te obavljati pretraživanje Interneta za njega, očito je ono što ljudi žele imati u domu.

To su na vrijeme shvatili Amazon i Google. Prvi su izradili potpuno novi hardver i predstavili zvučnik cijene od 180 dolara (ili Echo Look od jučer dostupan po 200 dolara), dok je Google iskoristio hardver Chromecasta i svoj Home prodaje po cijeni od 129 dolara.

Svoju je priliku ovdje, govori se, namirisao i Apple, pa u Cupertinu razvijaju svoju verziju hardverskog virtualnog pomoćnika s ugrađenim asistentom Siri, javlja Bug.hr.

Ovu je informaciju u javnost plasirao bloger Sonny Dickson, inače vrlo pouzdani izvor raznoraznih informacija koje se tiču Applea i njihovih proizvoda. Apple, kaže Dickson, upravo završava izradu svojeg konkurenta spomenutim pametnim zvučnicima, a očekuje se da će ga prodavati pod imenom Siri ili AirPlay.

Na tom će se uređaju "vrtjeti" inačica iOS-a, a sam zvučnik bit će pogonjen Beats tehnologijom. Za razliku od postojećih rješenja, Appleova fizička Siri mogla bi dolaziti i s ekranom osjetljivim na dodir.

Ovime se još jednom ponavlja priča viđena kod MP3 svirača, mobitela, pametnih satova, i slično – netko drugi je "probio led", ponudio zanimljiv proizvod, a Apple kasnije uskače u priču i nudi svoje rješenje.

Do sada je taj recept donosio dobre rezultate jer su uspijevali ponuditi superiorne proizvode, pa je moguće da će i pametni zvučnik, predstave li ga zaista, postaviti neke nove standarde na tom polju.

Kopirati
Drag cursor here to close