Force touch tehnolgija

Huawei predstavio smartphone Mate S

Sci-Tech / Flash | 03. 09. 2015. u 09:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za manje od tjedan dana Apple će predstaviti nove modele svojih pametnih telefona – nakon velikih prošlogodišnjih promjena i predstavljanja dva modela s većim ekranima, sada ne treba očekivati veće ekrane i promjenu dizajna, no najveći novitet trebala je biti 'revolucionarna' Force Touch tehnologija koju je ova kompanija već predstavila u svom pametnom satu i nekim modelima prijenosnih računala.

No, ekipa iz Applea sigurno se iznenadila kada je saznala kako je Huawei na jučerašnjoj konferenciji na IFA sajmu u Berlinu predstavio novi smartphone Mate S koji dolazi s opcijom Force Touch, piše Zimo.co.

Kao i u slučaju Appleove tehnologije, ova opcija prepoznaje snagu pritiska prstom na ekran i omogućuje pokretanje različitih opcija ovisno o jačini pritiska na ekran – poput zumiranja fotografija, otvaranja aplikacija i slično. Također, zahvaljujući ovoj tehnologiji Huawei Mate S može se koristiti i kao vaga (da, dobro ste pročitali – vaga) te je prilikom predstavljanja putem ovog telefona izmjerena težina naranče.

Huawei nam je ostao dužan neke informacije poput koliko je vaga precizna i kolika je maksimalna težina koja se može izmjeriti putem ovog telefona, no svi koji su nazočili ovoj prezentaciji oduševili su se upravo ovom opcijom.

Što se ostalih opcija ovog telefona tiče, Mate S dolazi s ekranom dijagonale 5,5 inča rezolucije 1920x1080 piksela, radi na osmojezgrenom Kirin 935 procesoru, ima 3GB RAM-a, 32, odnosno 64GB RAM-a te senzor otisaka prstiju.

Sa stražnje strane nalazi se kamera rezolucije 13MP s optičkom stabilizacijom slike, dok će ljubitelji selfija cijeniti prednju 8MP kameru, javlja Zimo.co.

Ovaj će se telefon na određenim tržištima uskoro pojaviti u prodaji – prema The Vergeu, prvo će se pojaviti verzija bez podrške za Force Touch čija će cijena iznositi 649 eura za 32GB model, odnosno 699 eura za model kapaciteta 64GB, a cijene za modele koji podržavaju ovu tehnologiju bit će objavljene naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close