Sinonim izdržljivosti

HTC priprema kameru koja će biti glavni konkurent GoPro kamerama?

Sci-Tech / Flash | 14. 09. 2014. u 11:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za 8. listopada najavljen je HTC event, koji naravno ni približno neće biti spektakularan kao onaj koji je Apple nedavno održao u Cupertinu, ali bi mogao biti dovoljno zanimljiv.

Iako se u posljednje vrijeme tajvanska kompanija počela oporavljati, čak je nakon dugih mjeseci "suše" u HTC-u zabilježena i dobit realno su Apple, Samsung pa i neki drugi proizvođači pametnih telefona još uvijek u velikoj prednosti, piše portal Zimo.co.

Nekada su HTC-u predviđali, s pravom, kako bi mogao biti vodeći brand na tržištu smartphonea, ali se zbog niza razloga takve najave nisu ostvarile, jedno vrijeme je izgledalo da će se kompanija u potpunosti izgubiti, no nekako su ipak uspjeli vratiti povjerenje.

Vremena na današnjem tehnološkom "bojnom polju" zahtijevaju konstantne promjene i prilagodbe novim potrebama, stoga je i HTC navodno odlučio pripremiti nešto sasvim novo.

Navodno se radi o kameri koja će biti glavni, jedini i najveći konkurent GoPro kamerama, trenutačno apsolutnom sinonimu za izdržljivost, avanturu i sportski pristup videu i fotografijama u pokretu.

Prema nepotvrđenim informacijama, radi se o vodootpornoj kameri rezolucije 16 megapiksela s Bluetooth i WiFi podrškom koja će imati i mogućnost sinkronizacije s Android i iOS uređajima, piše portal Zimo.co.

Za sada nitko nije potvrdio ili demantirao ovu najavu, prema kojoj bi kamera trebala biti predstavljena 8. listopada. O tome je li moguće na pravi način konkurirati onome što trenutačno vrhunski radi GoPro odgovor će dati tržište, ali ako je ovo istina, HTC se upušta u žestoku bitku...

Špekulira se kako će na spomenutom HTC eventu kompanija predstaviti i novi pametni telefon "optimiziran za snimanje selfie fotografija", što god to u stvari značilo.

Neće biti masovne histerije, neće biti čekanja u redovima, no ova jesen nudi dovoljno zanimljiv događanja, hoće li HTC iznenaditi, pričekat ćemo do početka listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close