Još nije za prodaju

Hrvatski IT-eovci smislili aplikaciju za vježbanje vrijednu milijun dolara

Sci-Tech / Flash | 29. 09. 2014. u 06:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi IT-eovci u Hrvatskoj smislili su aplikaciju koja je dosegla vrijednost o dmilijun dolara. Aplikacija splitsko-zagrebačkog dvojca, Nikole Mratinića i Luke Macnera služi kao pomoć u treniranju i tjelovježbi. Sve su smisli sami, bez kune državne pomoći.

Pomoću nekoliko jednostavnih koraka svatko može dobiti svojeg digitalnog osobnog trenera. Aplikacija Nikole Mratinića i Luke Macnera sama osmišljava vježbe i program treninga. Ideja je nastala kad su shvatili da sve više ljudi bježi iz teretana u prirodu i tamo odrađuje tjelovježbu, piše Dnevnik hr.

''Mi jednostavno odredimo njegov fitness level, i kroz taj fitness level mi njemu kasnije pružamo treninge'', objašnjava Luka.

''Street workout treniranje nije ništa nego treniranje s vlastitom težinom. Što znači da se ja u ovom trenu mogu maknut s kamere i napravit čučnjeve, zgibove, sklekove, nebitno'', kaže Nikola.

''Prvo smo napravili portal i onda smo tamo skupljali timove koji se bave street workoutom, i onda smo proširili priču na svakog tko hoće trenirat'', rekao na je Luka.

U samo mjesec dana vrijednost njihove tvrtke procijenjena je na više od milijun dolara, ali Luka i Nikola još je uvijek ne namjeravaju prodati. S mađarskim ulagačima uskoro će u Silicijsku dolinu, i predstaviti se bogatom američkom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close