IT

Hrvatska: Vlada predstavila otvaranje IBM centra koji će zaposliti 500 stručnjaka

Sci-Tech / Flash | 20. 07. 2016. u 07:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Hrvatske Tihomir Orešković danas je u Vladi predstavio projekt globalnog IBM-ovog centra koji će zaposliti 500-njak stručnjaka i biti smješten u Zagrebu. Otvaranje centra očekuje se u prvom kvartalu sljedeće godine, javlja Anadolija.

Na projektu otvaranja globalnog IBM-ova centra (Global Inovation Center) više mjeseci se radilo i pregovaralo, a uz premijera Oreškovića, ministre gospodarstva i financija, u dogovorima je sudjelovao i Ured predsjednice RH.

Premijer Tihomir Orešković istaknuo je kako će ovaj hrvatski IBM centar raditi 24 sata 365 dana u godini i pružati usluge IBM-ovim korisnicima na globalnoj razini, te uključiti najnaprednije tehnologije i poznati Watson Analytics.

Orešković je istaknuo kako je otvaranje ovoga centra važno za hrvatsku ekonomiju jer ojačava strateški IT sektor i zapošljava 500 ljudi, a ostvarivat će i suradnju sa domaćim fakultetima na programima mentorstva, kako bi studenti bili spremni i obučeni nakon diplome početi raditi u IBM-u.

Direktor IBM za Hrvatsku Vlado Zec je rekao kako će Global Inovation Center pružati korisnicima diljem svijeta tehnološke usluge za funkcioniranje njihovih poslovnih i tehnoloških sustava te kako će te usluge pružati hrvatski mladi, visokoobrazovani ljudi.

Zec nije želio otkriti visinu ulaganja u ovaj centar zbog poslovne tajne, no istaknuo je kako su još uvijek u potrazi za pravom lokacijom koja će biti u Zagrebu, kako je rekao, zbog pristupačnosti i kvalitetnih ljudi. Kazao je kako je IBM odabrao Hrvatsku zbog političke, porezne i ekonomske stabilnosti te povoljnog poslovnog okruženja.

Na predstavljanju otvaranja IMB centra sudjelovala je američka veleposlanica u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes, ministar gospodarstva Tomislav Panenić, ministar financija Zdravko Marić i izaslanik predsjednice i savjetnik za gospodarstvo Marko Jurčić.

Kopirati
Drag cursor here to close