esport

Hrvatska će u ožujku ugostiti 110 gamera iz cijelog svijeta

Sci-Tech / Flash | 21. 11. 2015. u 10:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U splitskoj Spaladium Areni na proljeće će se održati natjecanje u računalnim igricama - četvrti Dota Pit i drugi Counter Pit turnir, a natjecanje u kojemu će sudjelovati 110 najboljih igrača iz cijeloga svijeta prenosit će se na internetu, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare u Areni, piše Hina.

''Split će prvi put ugostiti natjecatelje u eSportu, a u Areni se očekuje 10.000 promatrača iz Hrvatske, regije i drugih zemalja, koji će turnire pratiti na velikim led ekranima''- rekao je Ivan Marušić, direktor tvrtke One game koja je organizirala natjecanje.

Tijekom natjecanja od 17. do 20. ožujka 2016. godine, posjetitelji će moći isprobati i nove igre na tržištu, najavio je.

Među natjecateljima će biti i mladi Splićanin Damir Škaričić Adilović, profesionalni igrač Dote II, koji se time bavi već osam godina. Kazao je da igra za europski "top team" i da dnevno vježba najmanje osam sati na računalu.

''Moji se roditelji u početku nisu slagali s tim koliko sam gubio vrijeme na računalu, no nastavio sam gurati svoje i sada su zadovoljni'', kazao je i dodao da je zahvaljujući igricama bio u mnogim zemljama.

Organizatori očekuju da će prijenos na internetu pratiti više od 100 milijuna gledatelja. To je prvo takvo eSport natjecanje u Hrvatskoj koje ima međunarodni karakter.

Kopirati
Drag cursor here to close