Asistenti na fakultetu

HNŽ: Vlada će poduprijeti projekt potpore za asistente

Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 09. 2017. u 13:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa održali su danas sastanak s predstavnicima Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta „Džemal Bijedić“ i Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Tema razgovora bila je kako pomoći izvrsnost i mlade kvalitetne studente zadržati u nastavnom procesu na visokoškolskim ustanovama.

Sudionici razgovora složili su se kako je nužno zajednički poduprijeti projekt kojim bi se mladim stručnjacima iz različitih područja, odnosno asistentima na fakultetima, omogućio rad i daljnje znanstveno i stručno napredovanje. U tom kontekstu, dogovorena je suradnja, te skoro potpisivanje Sporazuma kojim bi bile definirane međusobne obveze i financijski okvir projekta.

„Našu opredijeljenost za potporu obrazovanju, osobito osnovnom i srednjoškolskom, pokazali smo kroz niz konkretnih primjera. Danas smo iskazali i punu spremnost da, pored redovitih sredstava koja izdvajamo za visoko obrazovanje, iznađemo i dodatna sredstva kojima ćemo poduprijeti kvalitetu nastavnog procesa zadržavanjem i zapošljavanjem mladih sposobnih asistenata na našim visokoobrazovnim ustanovama. Držim kako ćemo zajedno s Federalnim zavodom koji je, također, iskazao spremnost poduprijeti projekt, uskoro potpisati Sporazum i krenuti s realiziranjem dogovorenoga“, kazao je nakon sastanka predsjednik Herceg.

Na današnjem sastanku su, uz predsjednika Hercega i ministra Hadžovića, bili nazočni Zlatko Hadžiomerović, predsjednik Upravnog vijeća Federalnog zavoda za zapošljavanje, dr. sc. Vlado Majstorović, prorektor za međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Mostaru, dr. sc. Elvir Zlomušica, prorektor za znanost i znanstveno-istraživački rad Univerziteta „Džemal Bijedić“, te Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close