Donacija

HNŽ: Škole dobile 25 laptopa

Sci-Tech / Flash | 20. 01. 2017. u 11:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 IPA projekt Jadranske prekogranične suradnje pod nazivom "Improving skills and knowledge through the integration of VET systems for Blue Growth and Tourism Development - Blue SKILL" uspješno je završen, priopćeno je u petak u Mostaru na konferenciji za novinare tijekom koje su predstavljeni rezultati projekta.

Blue SKILL europski je projekt financiran sredstvima programa IPA prekogranične suradnje ukupne vrijednosti 720.190 eura.

Projekt je trajao sedam mjeseci, a u njemu su pored Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, sudjelovali partneri iz Albanije, Crne Gore, Italije i Hrvatske.

Po riječima resornog županijskog ministra Rašida Hadžovća u sklopu projekta napravljeno je dosta pozitivnih stvari, a neke od njih su izrada studije izvodljivosti - brošure, web platforme te potpisivanje memoranduma o razumijevanju.

U projektu su iz BiH sudjelovale Srednja turističko-ugostiteljska škola Mostar i JU Srednja škola Jablanica, a njime će se, kako je kazao ministar Hadžović, omogućiti učenicima dodatno educiranje u turističko-ugostiteljskom sektoru.

Također, projekt učenicima pruža mogućnost napredovanja tako što će moći sudjelovati na praksi u ugostiteljsko-turističkim objektima u jednoj od zemalja partnera, a i drugi će učenici moći dolaziti kod nas i na taj način stvoriti kontakte buduće suradnje.

Dvije navede škole su dobile i donaciju u računarskoj opremi - 25 laptopa, čime će se pomoći školama u radu i na neki ih način nagraditi za zalaganje u projektu, kazao je ministar.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije pomogla je s financijskog aspekta cijeli projekt.

''Čestitam sudionicima na uspješno završenom projektu i nadam da je ovo samo jedan u nizu europskih projekata na kojima je Vlada radila i na kojima će raditi ubuduće. Ovim je projektom Vlada izrazila spremnost da želi uči u procese europskog integriranja'', kazao je predstojnik Ureda predsjednika Vlade HNŽ-a Veselko Čerkez.

Direktori škola sudionika projekta Sabina Palić i Perhan Pervan zahvalili su na donaciji, sudjelovanju u projektu, kao i svima koji su dali svoj doprinos da dođe do njegove uspješne realizacije, uz želju da budu dio tima i u sličnim budućim projektima.

Kopirati
Drag cursor here to close