Zajedno smo jači

HNŽ: Gorući problem osoba s invaliditetom je inkluzivno obrazovanje djece

Sci-Tech / Flash | 31. 10. 2014. u 12:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gorući problem osoba s invaliditetom u našoj županiji je inkluzivno obrazovanje djece tako da smo danas spojili i vladine institucije, javne institucije iz oblasti obrazovanja i nevladin sektor, u nadi da nađemo najbolje moguće rješenje za inkluzivno obrazovanje'', rekli su za Bljesak.info iz Koalicije 'Zajedno smo jači'.

Okrugli stol na temu ''LPAI kao uporište za ostvarivanje jednakih mogućnosti - inkluzija'', održan je danas u organizaciji koalicije organizacije osoba sa invaliditetom u HNK/Ž 'Zajedno smo jači' u Pozorišnoj kafani Narodnog pozorišta Mostar.

''Koalicija organizacija osoba s invaliditetom 'Zajedno smo jači' postoji već tri godine. U okviru svojih aktivnosti imamo za cilj približavanje struktura vlasti s nevladinim sektorom. Naše aktivnosti bazirane su na rješavanju problema osoba s invaliditetom, naročito kroz prijedlog nacrta zakona lokalnog plana akcije iz oblasti invalidnosti'', rekli su nam iz koalicije.

Cilj današnjeg okruglog stola, kako su za Bljesak.info rekli je da se lokalni plan akcije predstavi kao uporište za rješavanje tj. izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom u obrazovanju.

Iz koalicije su nam rekli kako od samog osnutka do danas imaju dobru suradnju sa strukturama vlasti.

''Moram reći da smo zadovoljni da se strukture vlasti točnije županijsko ministarstvo i gradske strukture odazivaju pozivima na dosadašnje okruge stolove, te se na taj način pobliže upoznaju s problemima osoba s invaliditetom. Nadam se kako ćemo danas zajedno naći najbolje moguće rješenje po pitanju inkluzivnog obrazovanja'', dodali su.

Kopirati
Drag cursor here to close