Opasnost po život

HGSS poziva turiste da ne love Pokemone po Velebitu i Biokovu

Lifestyle / Putujte s nama | 14. 07. 2016. u 14:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) na svome je twiter profilu u četvrtak objavila poziv turistima koji obilaze planine, posebice Velebit i Biokovo, da ne love Pokemone.

Potaknut pojavom igrice Pokemon Go, u kojoj igrači traže ta virtualna bića po stvarnim lokacijama, HGSS upozorava turiste na moguće opasnosti na teže pristupačnim i opasnim terenima, vjerojatno poučen i primjerima kada su u planine odlazili odjeveni kao za plažu, u japankama, bez šešira, krema za zaštitu od sunca i bez vode.

Pokemon Go je mobilna aplikacija koja igračima omogućuje da love i sakupljaju Pokemone gledajući kroz mobitel. Igra daje GPS koordinate lokacija na kojima se nalazi Pokemon, a sudionik igrice fizički treba doći na tu lokaciju i kada pogleda kroz zaslon mobitela može vidjeti Pokemona i uhvatiti ga.

Igrica, koja je dostupna za android i iOS uređaje, u kratkom je vremenu zaludila svijet, pa se proširila i na Hrvatsku, iako je ovdje još nije moguće službeno nabaviti. Tako se sve više hrvatskih igrača može zateći na neuobičajenim mjestima kako zagledani u ekrane svojih smartphonea pokušavaju uloviti Pokemona.

Zbog toga je i zagrebačka Klinika za psihijatriju Vrapče na svojoj facebook stranici objavila: "Mnogo puta čuli smo da bolesnici dođu k nama na liječenje 'napuniti baterije' za svakodnevni život, novo je to da nam u bolnički krug dolaze Pokemon Go treneri 'napuniti levele' svojim Pokemonima".

Kopirati
Drag cursor here to close