Hakerisanje

Hakeri zarazili 15 računala izraelskih sigurnosnih snaga

Sci-Tech / Internet | 28. 01. 2014. u 08:28 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hakeri su privremeno sredinom siječnja preuzeli kontrolu nad 15 računala izraelskih sigurnosnih snaga, objavila je sinoć računalna tvrtka, koja je pomogla da "zaražena" računala budu oslobođena virusa, ubačenih preko e-mail priloga.

E-mail je izgledao kao da ga je poslala izraelska sigurnosna služba Shin Bet, što je navelo nekoliko ljudi da ga otvore. Vjeruje se da palestinski hakeri stoje iza toga.

Detalje je objavio Aviv Raff, glavni tehnolog u tvrtki Seculert, istaknuvši da vjeruje da su Palestinci umiješani, jer incident podsjeća na onaj koji se dogodio 2012. godine. Tada je e-mail s kompjuterskim virusom poslan zaposlenima u izraelskoj vladi.

E-mail poruke poslane u oba slučaju su pisane u sličnom stilu, rekao je Raff. Poruka koja je ovog puta stigla uključivala je prilog, navodno o smrti bivšeg izraelskog premijera Ariela Šarona.

Raf je rekao da nije jasno što su hakeri uradili nakon što su osigurali pristup računalima sredinom siječnja.

Jedan od računala u koji su zaazili pripada agenciji izraelske civilne administracije, koja izdaje dozvole za ulazak Palestinaca u Izrael i nadgleda prolaz roba između Izraela i Zapadne obale i pojasa Gaze, prenosi Tanjug.

Kome točno pripada 14 preostalih računala nije rečeno. Jedan neimenovani izvor izjavio je Reutersu da se radi o odjelima za opskrbu izraelske vojske.

Kopirati
Drag cursor here to close