Opasnost

Građani upozoreni na opasnu grmljavinu

Sci-Tech / Flash | 26. 07. 2016. u 06:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području cijele BiH je zbog opasne grmljavine upaljen žuti meteoalarm. Građanima je rečeno da budu na oprezu ako namjeravaju prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

''Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju meteoalarma.

Inače, u Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Sokolac 13, Goražde, Ivan-sedlo 14, Kupres, Sarajevo 16, Bugojno, Jajce, Srebrenica, Tuzla, Zvornik 18, Livno, Prijedor, Sanski Most, Zenica 19, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac 20, Doboj 21, Mostar, Čapljina 23, Trebinje 24 i Neum 25.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

U BiH danas će prevladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Prijepodne padaline će biti uglavnom na sjeveru, sjeverozapadu i sjeveroistoku Bosne, kao i na istoku Hercegovine, a poslijepodne u većini područja.

Izraženije grmljavinsko nevrijeme je moguće u istočnim, sjeveroistočnim i djelomično središnjim područjima Bosne, praćeno pojačanim udarima vjetra, a lokalno je moguća i pojava tuče.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od 25 do 31, na jugu od 31 do 34 stupnjeva.

U Sarajevu će danas biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 27 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close