Google Maps

Googleove karte konačno ponovo dostupne i za iOS uređaje

Sci-Tech / Flash | 13. 12. 2012. u 07:44 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je odlučio odobriti Googleove karte nakon što su naišli na brdo problema sa svojim kartama, pa je tako od danas moguće ponovo downloadati Google Maps na uređaje s iOS-om.

Google i Apple vode rat, što s patentima što s kartama. Naime, ako se podsjetimo, Apple je odlučio u potpunosti izbaciti Google iz svog ekosistema pa tako iOS više ne dolazi standardno s Google Maps ili YouTube aplikacijama, doduše moguće ih je naknadno preuzeti.

Za vrijeme dok Apple rješava velike bugove na svojim kartama, Google je izbacio novu verziju Maps-a za iOS uređaje koja je poprilično izmjenjena i daleko pojednostavljena. Svi novi Googleovi alati dobivaju to posebno jednostavno i pregledno sučelje što mi se osobno jako sviđa – iako nisam preveliki fan Googlea.

Takle, novi Google Mapsi imaju čišću sliku, mape su bazirane na vektorima i učitavaju se brže te pružaju 2D i 3D prikaze. Na vrhu se nalazi pretraživač pa tako možete vrlo brzo doći do željene lokacije, dok izbornik na kraju ekrana pruža uvid u više informacija.

U srži aplikacije nalazi se preko 80 milijuna poduzeća i točka interesa. Također, Google Maps naravno može poslužiti i kao navigacija uz glasovnu pratnju, te se mogu saznati informacije o prometu kako bi izbjegli gradske gužve – no to kod nas još neće tako brzo zaživjeti, prenosi Zimo.co.

Aplikacija je dostupna za iOS uređaje koji imaju 5.1. operativni sustav ili noviji, a također mogu ga koristiti i oni koji imaju iPod Touch četvrte generacije.

Googleove Mape možete preuzeti na ovom linku.

Kopirati
Drag cursor here to close