Place an orde

Google uvodi mogućnost narudžbe hrane izravno s njihove tražilice

Sci-Tech / Flash | 08. 05. 2015. u 12:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po svemu sudeći je hrana i sve što ide uz nju postala poprilično važan faktor, jer sve više tehnoloških kompanija producira usluge vezane uz gastronomske delicije, tako je i najpopularnija svjetska tražilica uvela novi "feature".

Na službenom Google+ profilu objavljen je post u kojem se najavljuje nova usluga, odnosno mogućnost narudžbe izravno iz rezultata pretrage, piše Zimo.co.

Princip je zapravo vrlo jednostavan, čim korisnik Google tražilice pretražuje određeni pojam vezan uz hranu ili bolje rečeno jelo, kao i kontakte za restorane ili dostavljačke službe koje mu mogu isporučiti "tanjur po želji" u rezultatima pretraživanja pojavit će se nova opcija "Place an order" (Narudžba) koja "jednim klikom" omogućuje da se naruči traženo jelo.

Kao i uvijek kada su ovakvi specifični noviteti u pitanju, Google je uslugu u početnoj fazi ograničio isključivo na područje Sjedinjenih Američkih Država ali uz jasnu poruku "već sada planiramo širenje i na ostala područja".

Hoće li se u tim područjima naći i ovaj kutak planete, za sada nije poznato, ali se zna da korisnici u SAD mogu naručiti željeno jelo izravno iz rezultata pretrage sa šest različith servisa: Seamless, Grubhub, Eat24, Delivery.com, BeyondMenu i MyPizza.com.

Biti će sasvim sigurno zgodno vidjeti koliko će se korisnika odlučiti na izravno naručivanje, no već sada se može s popriličnom sigurnošću reći da je ovakav način primamljiv mnogima u današnje suludo vrijeme, kada se nema vremena za kuhanje a naručivanje hrane je postalo sasvim uobičajeno, prenosi Zimo.co.

Naravno, nama ovo neće značiti previše dok se ista mogućnost ne pojavi u našim krajevima, pritom je pitanje hoće li Google i s kojim dostavljačima i(li) restoranima sklopiti partnerski odnos.

Kopirati
Drag cursor here to close