Studiranje u Sloveniji

Godišnje 250 studenata iz BiH upiše fakultet u Ljubljani

Sci-Tech / Flash | 23. 10. 2015. u 13:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći interes pokazuju za studij na prvom i drugom stupnju, i to na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu za upravu.

Na razmjenu studenata u posljednje tri godine ukupno je primljeno 4.400 inozemnih studenata, od toga 37 iz BiH koji tako predstavljaju postotak svih inozemnih studenata na razmjeni. Na studij Sveučilišta u Ljubljani godišnje se upiše oko 250 studenata iz BiH, a diplomira ih približno 70, što je sedam posto svih inozemnih diplomanta Sveučilišta u Ljubljani.

U akademskoj godini 2014./2015. za razmjenu studenata na Sveučilište u Ljubljani odlučilo se 1.613 inozemnih studenata. Među njima je najviše studenata iz Španjolske, Portugala i Poljske, a 15 studenata došlo je iz BiH.

Približno postotak studenata Sveučilište u Ljubljani svake godine ode na studentsku razmjenu na sveučilišta u Bosni i Hercegovini. Sveučilište u Ljubljani u području studijskih programa i razmjena surađuje s mnogim sveučilištima u BiH.

Sveučilište u Ljubljani koji će uskoro proslaviti stotu obljetnicu središnja je i najveća obrazovna ustanova, a istovremeno i istraživačka institucija u Sloveniji s čak trideset posto svih registriranih istraživača u Sloveniji, priopćeno je iz Sveučilišta u Ljubljani.

Kopirati
Drag cursor here to close