Nema dogovora

Generalni štrajk zdravstvenih radnika u Bosansko-podrinjskoj županiji

Sci-Tech / Flash | 20. 01. 2017. u 14:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravstveni radnici u Bosansko-podrinjskoj županiji stupili su u petak u generalni štrajk u Županijskoj bolnici i u svim domovima zdravlja na području ove županije.

Vlada Županije nije prihvatila potpisivanje granskog Kolektivnog ugovora koji je nedavno potpisan na nivou Federacije BiH, uz obrazloženje da neke od odredbi ugovora podrazumijevaju dodatna financijska sredstva što bi bio udar na prorčun koji se nalazi u velikom deficitu.

"Zahtjev sindikata bio je povećanje satnice na 2,35 KM, dok je Vlada ponudila 2,15 KM, što je znatno manje ispod minimuma od 2,31 KM koji je definiran kolektivnim ugovorom", prenose mediji.

Zaposleni u sektoru zdravstva u Bosansko-podrinjskoj županiji stupili su u štrajk nakon što nisu uspjeli približiti stavove sa županijskom Vladom u vezi sa potpisivanjem Kolektivnog granskog ugovora.

Iz sindikata su naglasili da bi vjerojatno pristali na ponudu Vlade da nije uvjetovana umanjenjem drugih prava zaposlenima, kao što je smanjenje procenta izdvajanja na dužinu radnog staža sa šest na četiri posto.

Kopirati
Drag cursor here to close