Prijavite se

Fondacija Stiftung Schüler Helfen Leben nudi financijsku i mentorsku podršku

Sci-Tech / Flash | 15. 08. 2017. u 13:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fond omladinskog angažmana nudi priliku mladima iz Bosne i Hercegovine, posebno onima bez iskustva u omladinskom angažmanu, da se prijave za financijsku i mentorsku podršku kako bi organizirali aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama.

Za financijska sredstva u iznosu do 4.000 KM mogu se prijaviti omladinske i/li nevladine organizacije, neformalne omladinske grupe i pojedinci. Ideje i aktivnosti s kojima se prijavljuju trebaju biti usmjerene na mlade od 14 do 28 godina te doprinositi razvoju lokalne zajednice, škola ili mladih u toj zajednici.

Prijave se mogu slati tijekom cijele godine, a odluke o podržanim idejama donose se kvartalno, dok će Fondacija Stiftung Schüler Helfen Leben informirati o statusu prijave. Za  sljedeći krug, prijave se mogu slati do 30. septembra.

Tijekom prošle godine Fondacija je podržala realizaciju 47 projekata iz svih dijelova BiH.

Važnu ulogu u realizaciji projekata ima tim FOA multiplikatora, 12 mladih ljudi iz cijele BiH koji daju podršku koordinatorima projekata za vrijeme njihove realizacije.

Schüler Helfen Leben je njemačka organizacija čija priča počinje 1993. godine, kada su njemački učenici sasvim spontano pokrenuli akciju pomoći svojim vršnjacima u tada ratom zahvaćenoj BiH i Hrvatskoj. Fondacija je usmjerena na stvaranje uvjeta za uspješnu budućnost mladih u BiH kroz razvijanje kapaciteta mladih da bi postali društveno angažirani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicama, priopćeno je iz Fondacije Stiftung Schüler Helfen Leben.

Kopirati
Drag cursor here to close