Fotoservis

Flickr objavio redizajn aplikacije za iOS i Android; postaje veća konkurencija Instagramu

Sci-Tech / Flash | 17. 04. 2014. u 15:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Flickr je važan dio Yahoo-ovog eko sustava, što pokazuje i fokus na daljnji razvoj servisa, a koji je poprilično izmijenjen nakon što je Marissa Mayer preuzela vodstvo kompanije.

U potpuno novom redizajnu, Flickr je postao sličniji Instagramu i ostalim foto servisima, doduše s nešto više opcija, koje je zadržao s web verzije.

Prijašnje verzije Flickra većinom su bile jednostavnije web verzije, no s 3.0 verzijom Flickr je promijenio način kako se koristi aplikacija, ubrzo korištenje iste, te dvije kolumne zamijenio jednom.

Fokus novog dizajna je naravno interakcija, pa tako od sada imate mogućnost favoriteanja, komentiranja i dijeljenja ispod svake fotografije. Također, tu je i moćna tražilica na vrhu feeda koja će vam olakšati potragu.

Kamera radi na istom principu kao i na ranijim verzijama, s 14 filtera koji se mogu dodati na sliku u realnom vremenu.

Nakon što uslikate željeni kadar možete kliknuti na auto-enhance i time uljepšati vašu sliku jednim tapom, cropati ju ili jednostavno koristiti Flickerove alate za ekspoziciju, kontrast, balans bijele boje, itd.

Svakako je zanimljivo za spomenuti da Flickr sada nudi mogućnost snimanja HD videa videa u trajanju od maksimalno 30 sekundi, a isto kao i na Instagramu možete brisati individualne segmente ako želite daj kadar snimiti iz početka.

Na video možete dodati iste filtere kao i na fotografijama.

Kopirati
Drag cursor here to close