Nova znanja iz PR-a

Filozofski upisuje drugu generaciju na Poslijediplomskom specijalističkom studiju odnosa s javnošću

Sci-Tech / Flash | 05. 02. 2015. u 14:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru upisuje drugu generaciju studenata Poslijediplomskog specijalističkog studija odnosa s javnošću. Nakon završenog studija stječe se titula magistra specijalista odnosa s javnošću.

Voditelj studija doc. dr. sc. Ilija Musa ističe kako je ovo jedan od rijetkih studija te vrste u Bosni i Hercegovini i široj regiji.

''Studij je koncipiran tako da prepoznaje potrebe na tržištu rada. S obzirom da su se odnosi s javnošću snažno razvijali posljednjih godina, njihova zastupljenost u tvrtkama, političkim organizacijama, javnim institucijama, kao i u nevladinom sektoru, ne odgovara ni približno potrebama i mogućnostima suvremenog gospodarstva i suvremene politike'', navodi Musa.

Praktična nastava

Specifičnost studija je fokusiranje na praktični dio nastave. Posebno je pogodan za one koji se već bave odnosima s javnošću, a nemaju odgovarajuću stručnu spremu te za studente koji žele stjecati nove kompetencije, znanja i vještine u ovoj najbrže rastućoj industriji na svijetu.

Musa ističe kako je u onim tvrtkama i organizacijama koje i imaju odjele odnosa s javnošću očit manjak kvalitetno obrazovanih stručnjaka.

''Kako bi se omogućila profesionalizacija i standardizacija odnosa s javnošću i omogućio put razvoju temeljenom na najboljim zapadnim iskustvima, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru pokreće ovaj studijski program“.

Pravo upisa imaju svi pristupnici koji su završili dodiplomski ili diplomski studij prema predbolonjskom ili bolonjskom nastavnom planu i programu. Nastavni plan obuhvaća predmete iz šireg područja odnosa s javnošću, kao što su: Upravljanje odnosima s javnošću, Tehnike odnosa s javnošću, Planiranje u odnosima s javnošću, Menadžment u odnosima s javnošću, Politički odnosi s javnošću, Pravo u odnosima s javnošću. Bit će zastupljeni i predmeti iz područja komunikologije: Interpersonalna komunikacija, Korporativno komuniciranje, kao i predmeti iz područja odnosa s medijima, marketinga, etike, znanstvene metodologije.

Musa ističe kako je program prilagođen bosanskohercegovačkoj i hrvatskoj tradiciji i primjeni odnosa s javnošću u ove dvije zemlje.

Eminentni stručnjaci

U nastavi će sudjelovati eminentni stručnjaci s područja odnosa s javnošću i njima srodnih disciplina kao što su prof. dr. Miroslav Tuđman, prof. dr. Zoran Tomić, prof. dr. Božo Skoko, prof. dr. Iko Skoko, prof. dr. Slavica Juka, prof. dr. Zdenko Klepić, prof. dr. Sanja Bijakšić, doc. dr. Ilija Musa, doc. dr. Đorđe Obradović, doc. dr. Nino Ćorić i drugi.

Natječaj za upis bit će otvoren do 25. veljače 2015. godine.

Prva generacija magistara specijalista odnosa s javnošću stečene kompetencije, znanja i vještine već uspješno primjenjuje u gospodarskim subjektima, nevladinim organizacijama, upravi, političkim strankama, sportskim kolektivima i drugim vidovima života u Bosni i Hercegovini, u Republici Hrvatskoj i drugdje, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close