Praksa za studente

Filozofski fakultet: Suradnja s medijima iz Splitsko-dalmatinske županije

Sci-Tech / Flash | 19. 04. 2016. u 12:44 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je danas potpisan Sporazum o suradnji između Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru i najutjecajnijih medija iz Splitsko-dalmatinske županije.

Sporazum su potpisali dekan Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić te direktori; Radio Dalmacije, Hrvoje Turić, Dalmacije Newsa, Mario Tomasović, TV Jadrana, Ivana Čikeš Županović i Totalnog FM-a, Marko Anić.

Sporazumom će se osigurati uvjeti realizacije prakse za studente koji dolaze iz Dalmacije,a studiraju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

''Sama činjenica da na Filozofskom fakultetu Sveučilišta studira 20 posto studenata iz Hrvatske utjecala je na to da danas potpišemo sporazum kojim ćemo omogućiti studentima koji studiraju novinarstvo ili neke druge studije da, ukoliko žele raditi praksu i surađivati s vodećim medijima iz Splitsko-dalmatinske županije i južne Hrvatske, to i ostvare'' kazao je nakon potpisivanja sporazuma prof. dr. Zoran Tomić.

On je ocijenio kako je ovo još jedan organizacijski doprinos Filozofskoga fakulteta cjelokupnom društvu ali i njihovim studentima, koji su im dali povjerenje da ih školuju, a ne dolaze iz Mostara, odnosno BiH.

Također. prof. dr. Tomić se zahvalio županu Splitsko-dalmatinske županije Zlatku Ževrnji što je prepoznao namjere i interese Filozofskoga fakulteta i što je pomogao svojim autoritetom da se danas potpiše sporazum.

Župan Zlatko Ževrnja je istaknuo važnost ovoga sporazuma za Južnu Hrvatsku samom činjenicom da gotovo 700 studenata iz Splitsko-dalmatinske županije studira na studijima mostarskoga sveučilišta.

''Mi smo prije svega jedan narod koji živi u dvije države i mi u Dalmaciji u potpunosti razumijemo naše sunarodnjake u Hercegovini'' kazao je župan Ževrnja, ističući kako oni u Dalmaciji podržavaju i grad Mostar i Mostarsko sveučilište koliko god mogu te da sudjeluju u niz projekata među kojima je i Mostarsko proljeće.

Potpisivanju Sporazuma nazočio je i konzul gerant Republike Hrvatske u Mostaru Dragan Matijević.

Ovom prigodom župan Zlatko Ževrnja održao je i predavanje na temu “Iskustvo Splitsko-dalmatinske županije u prekograničnoj suradnji sa županijama Federacije BiH“.

Kopirati
Drag cursor here to close