Akvizicija

Federalna trgovačka komisija odobrila preuzimanje WhatsApp-a

Sci-Tech / Flash | 14. 04. 2014. u 11:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka Federalna trgovačka komisija (FTC) odobrila je pripajanje WhatsApp-a Facebooku, ali uz stroge napomene o upotrebi korisničkih podataka.

Kako prenosi portal bug.hr, prije završetka ove akvizicije, koja je objavljenja u veljači, potrebno je pričekati odobrenja i ostalih međunarodnih regulatora iz zemalja gdje obje kompanije posluju.

Ipak, FTC-ovo odobrenje nije došlo bez upozorenja i uputstava vezanih za problem koji se isticao kao najsporniji - zaštitu korisničkih podataka.

S obzirom na to da je baza korisnika zapravo najvrijedniji dio kompanije WhatsApp, a pritom i najveći razlog zbog koga je Mark Zuckerberg pristao da plati čak 19 milijardi dolara za nju, u toj oblasti će morati igrati po strogim pravilima.

Između ostalog, FTC navodi da će Facebook od svih korisnika morati tražiti izričito odobrenje za korištenje njihovih podataka za oglašavanje, ili bilo koje druge svrhe.

Obje kompanije će morati jamčiti poštovanje uvjeta korištenja koji su važili i prije akvizicije, a svaka Facebookova upotreba podataka o korisnicima WhatsAppa izvan tih okvira smatrat će se kršenjem trgovinskih zakona.

Ako u budućnosti Facebook poželi koristiti te podatke na neki sada nepredviđen način, osim dobicanja izričite dozvole korisnika, morat će svima ostaviti mogućnost izbora da li žele u tome sudjelovati ili ne.

Kopirati
Drag cursor here to close