Zanimljiv potez

Facebookov Messenger moći ćete koristiti i ako nemate Facebook

Sci-Tech / Flash | 25. 06. 2015. u 10:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook je napravio zanimljiv potez glede svog servisa Messenger. Naime, od sada u nekolicini zemalja Facebook više ne zahtjeva od korisnika koji se žele koristiti Messengerom obavezno otvaranje profila na najvećoj društvenoj mreži na svijetu.

Korisnicima će se od sada pokazati novi gumb “Not On Facebook?” pomoću kojeg će se moći registrirati korisnici samo sa svojim brojem telefona.

Jednom kada otvore svoj račun na Messengeru, korisnici će moći pretraživati Facebook, te kontaktirati ljude koji nemaju nužno ostavljen broj telefona, prenosi Zimo.co.

Facebookov je ovo potez u borbi protiv SMS-a, koji se još uvijek drži, no na vrlo “klimavim nogama”. S obzirom da Messenger bilježi 700 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, jasno je da Facebook želi još više stoga je ponudio ovu opciju korisnicima koji nemaju Facebook, ne žele ga imati ili su ga jednostavno napustili, a žele na neki način ostati u kontaktu s prijateljima i rodbinom.

Ovo je zapravo samo rješenje kako se maknuti od, danas već, prenatrpanog zida punih obavijesti koje nas ne zanimaju i zamaraju, a ujedno ostati u kontaktu s ljudima.

Ovo je vrlo mudar potez i svakako će pomoći Facebooku u povećanju broja korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close