Krizna situacija

Facebook zbog požara u Splitu prvi puta u Hrvatskoj aktivirao Safety Check

Sci-Tech / Flash | 18. 07. 2017. u 08:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook je u ponedjeljak u večernjim satima po prvi puta za područje Hrvatske aktivirao opciju Safety Check, kojom korisnici mogu svojim prijateljima javiti da su na sigurnom.

Povod za ovu reakciju obično su prirodne katastrofe ili teroristički napadi, a u Hrvatskoj je, nažalost, područje Splita zadovoljilo kriterije za aktiviranje ove opcije zbog velikog šumskog požara koji se proširio oko grada.

Facebook Safety Check: The Wildfire in Split, Croatia

You can check on friends in the affected area or mark yourself safe using Safety Check.

Zbog najmanje sedam požara koji su okružili pojedina naselja i Split dijelovi grada i prigradska naselja bili su evakuirani, nestajalo je struje i vode, a na teren su izašli kako vatrogasci i vojska, tako i sami građani, te pomogli u gašenju, javlja Bug.hr.

Svoju ulogu platforme za komunikaciju u kriznim situacijama promptno je odradio i Facebook, pa su svi koji su u Splitu i okolici vrlo lako na jednom mjestu mogli prijaviti da su na sigurnom, te s prijateljima podijeliti sve potrebne informacije.

Na posebnoj Safety Check stranici posvećenoj ovom nemilom događaju Facebook je gotovo iz minute u minutu ažurirao podatke i dodavao vijesti o stanju na terenu, dok su građani Splita i okolice nesebično na istom mjestu nudili pomoć obiteljima koje su evakuirane ili su ostale bez doma.

Kopirati
Drag cursor here to close