Marketing

Facebook utrostručio godišnji profit

Sci-Tech / Flash | 24. 04. 2014. u 13:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neto profit društvene mreže Facebook povećan je u prvom kvartalu 2014. godine gotovo tri puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine i dostigao je 642 milijuna dolara.

Kompanija je priopćila da su u tom razdoblju prihodi povećani 72 posto, na 2,5 milijardi dolara, u odnosu na 1,46 milijardi dolara, godinu dana ranije.

Najveći dio tromjesečnih prihoda (91 odsto) ostvareni su od reklama, koje su u odnosu na prvo tromjesečje 2012. zabilježile rast od 82 posto, na 2,27 milijardi dolara.

Na vijest o poslovnim rezultatima akcije firme su porasle tri posto, na 63,18 dolara po akciji, prenio je Itar tas.

Facebook je pokazao odlične rezultate i nastavlja rasti, ukazao je šef kompanije i njen osnivač Mark Zuckerberg.

"Odlično smo počeli u prvom kvartalu. Napravili smo dugoročne planove za buduće projekte, a pri tom nismo zanemarili usavršavanje osnovnih proizvoda i strategije poslovanja", naglasio je on.

U priopćenju kompanije se istovremeno navodi da je sadašnji financijski direktor Facebooka, David Eberssman, odlučio napustiti kompaniju poslije pet godina rada. Od 1. lipnja 2014. tu dužnost će preuzeti potpredsjednik Facebooka za korporativne financije i biznis planiranje, David Vener.

Facebook je najveća društvena mreža u svijetu sa kapitalizacijom od 157 milijardi dolara, osnovana 2004. godine. Svakog mjeseca mrežu posjeti 1,28 milijardi korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close