Sigurniji razgovor

Facebook testira Messenger chatove koji će se sami izbrisati

Sci-Tech / Flash | 09. 07. 2016. u 15:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogo sigurniji vid razgovora putem Facebook Messengera mogao bi se uskoro pojaviti i to s nekoliko zanimljivih karakteristika. Ovi "tajni chatovi" su enkriptirani i trenutno dostupni malom broju korisnika koji ih testiraju, a dobra vijest je da ih čak ni Facebook ne može pročitati.

Poruka koju pošaljete korisniku moći će se pročitati samo s jednog uređaja, što je dodatna razina zaštite. Bit će moguće postaviti i odbrojavanje kako bi omogućili automatsko uništavanje poruke.

Facebook koristi Signal Protocol razvijen od Open Whisper Systema, čiji je rad podržao i Edward Snowden. Tvrtka pruža i detaljne upute o tome kako koristiti autodestrukcijsku mogućnost.

Iz Facebooka kažu kako će ovu aplikaciju učiniti dostupnom ovog ljeta, prenosi Klix.ba.

"Tijekom testiranja prikupili smo feedbackove vezane za funkcionalnost, rad i omogućili korisnicima da prijave bilo kakve nedostatke. Mnogo ulažemo u dizajn i implementaciju raznih karakteristika, a zahvalni smo specijalistima za zaštitu i sigurnost koji su nam pomogli", napisano je na blogu Facebooka.

Ovim potezom Facebook Messenger je korak bliže osiguravanju sigurnosti i privatnosti svojim korisnicima, bez obzira na slične ranije aplikacije za enkripciju poruka poput Signala ili Telegrama.

Kopirati
Drag cursor here to close