Facebook kažnjen sa 110 milijuna eura
Kazna
OBJAVA: Četvrtak, 18. svibnja 2017. 10:01
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Facebook kažnjen sa 110 milijuna eura
0

Ova kazna ne poništava odluku Komisije da odobri kupovinu " WhatsAppa" i nije povezana sa odvojenim istragama o zaštiti podataka.

Europska komisija kaznila je danas američku društvenu mrežu "Facebook" sa 110 milijuna eura jer je dostavila netočne i obmanjujuće podatke o preuzimanju servisa " WhatsApp", piše Srna.

"Današnja odluka šalje jasan signal kompanijama da moraju da poštuju sve aspekte pravila EU o spajanju tvrtki, uključujući obavezu da dostave točne informacije", priopćila je povjerenica EU za konkurentnost Margrete Vestager.

Komisija u obrazloženju odluke navodi da je "Facebook" 2014. godine priopćeno je da nije u stanju da automatski poveže korisničke naloge ove društvene mreže sa nalozima na " WhatsAppu", ali je dvije godine kasnije uradio upravo to, prenio je Reuteres.

Ova kazna ne poništava odluku Komisije da odobri kupovinu " WhatsAppa" i nije povezana sa odvojenim istragama o zaštiti podataka, dodaje se u priopćenju.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.