"Internet.org"

Facebook donosi besplatan internet u siromašne zemlje Afrike

Sci-Tech / Flash | 06. 10. 2015. u 12:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvena mreža Facebook najavila je da će razviti satelit uz pomoć kojeg će biti omogućen pristup internetu stanovnicima Subsaharske Afrike koji nemaju mogućnost koristiti ovu tehnologiju. U okviru projekta očekuje se da će Facebook od satelita AMOS-6 imati koristi u drugoj polovici 2016. godine kada bi trebao biti u orbiti.

Kako navode iz ove kompanije, projekt će biti rađen u suradnji s francuskim operatorom Eutelsatom. Cilj projekta je osigurati besplatan internet u 14 afričkih zemalja, među kojima je Nigerija, Tanzanija i Obala Slonovače.

Zamjenik direktora kompanije "Internet.org" Chris Daniels je kazao da je misija Facebooka uspostaviti kontakte u cijelom svijetu te da će sateliti igrati važnu ulogu u uspostavljanju tih kontakata i u afričkim zemljama. Ujedinjeni narodi (UN) su u izvještaju prošlog mjeseca navele da 57 posto populacije u svijetu ne koristi pouzdane internet konekcije.

Manje od dva posto stanovništva Gvineje, Somalije, Burundija i Eritreje koristi internet. Najgore internet konekcije u svijetu su u zemljama Subsaharske Afrike. Internet.org je do sada uspostavio internet signal u oko 20 zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close