Projekt

Europska noć istraživača - program za Mostar

Sci-Tech / Flash | 28. 09. 2016. u 14:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Oxfam ureda u BiH, Instituta za hidrotehniku iz Sarajeva i Tidea d.o.o. iz Banje Luke, u pet bh. gradova u petak 30.9. će biti održana "Europska noć istraživača", a radi se o manifestaciji koja promovira znanost i istraživači rad.

U Mostaru će aktivnosti početi od 12 sati u Mepasu i Cinestaru kada će biti održano predavanje Planetarij (UWC Mostar). Od 17 sati ispod Starog mosta će biti upriličeno ispitivanje kvaliteta vode, a na Španjolskom trgu će biti postavljen info pult EU info centra.

Također u Gimnaziji Mostar u 17 sati bit će upriličeno svečano otvaranje noći istraživača, a od 16:30 do 19 sati zainteresiranima će biti dostupan info pult također u zgradi mostarske Gimnazije. Od 17 do 19 sati bit će održana radionica 'Umjetnost življenja - kolika je tvoja vizija' (Centar za arhitekturu, dijalog i umjetnost ADA Mostar).

U Gimnaziji će od 17:30 sati biti održani veseli pokusi (UWC i Univerzitet 'Džemal Bijedić), zatim predavanje o zdravom načinu života, radionica 3D printinga (Intera), kao i govorna radionica 'Parlez vous Francais' (Antena Mostar i Francuski institut).

U istom vremenu (od 17:30 sati) na igralištu pored Gimnazije održat će se natjecanje u vodenim raketama, a upriličit će se i ZOO izložba (Univerzitet 'Džemal Bijedić'). Centar za tehničku kulturu bit će domaćin LEGO robotima u vremenu od 17:30 do 18:30 sati. U gradskom parku od 18:30 do 19:30 sati bit će upriličen CSI. Od 19:30 do 22 sata u OKC 'Abrašević' održat će se znanstveni party.

Kopirati
Drag cursor here to close