Ukinuta zabrana

Europljanima konačno dostupan sporni model Mac Pro

Sci-Tech / Tehnologija | 13. 01. 2014. u 12:54 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska regulatorna tijela prošle su godine zabranila distribuciju i prodaju Appleovog uređaja, kojega od ožujka 2013. nije bilo na tržištima Starog kontinenta, ali sada se priča promijenila.

Problem se pojavio kada se ustanovilo kako je navedeni model Mac Pro računala bio u koliziji sa standardima i pravilima Europske Unije koja su zahtijevala dodatnu zaštitu na ventilatorima i ostalim električnim sklopovima. Zbog toga je sa 1. ožujkom 2013. bila zabranjena prodaja navedenih modela na tržištima EU, u zemljama kandidatima i zemljama članicama EFTA koju je Apple bespogovorno poštovao.

U Cupertinu su odlučili ispraviti nedostatke u elektroničkom sklopovlju ili bolje rečeno uskladiti ih sa zahtjevima Europske Unije, pa su nestale i posljednje prepreke za prodaju, stoga je donesena odluka o skidanju zabrane. Na nekim francuskim portalima već se pojavila vijest kako će "ispravljeni" model Mac Pro biti moguće dobiti već od sutra, 14. siječnja, a isto se očekuje i na ostalim europskim tržištima. 

Kopirati
Drag cursor here to close