Kosača

Ekonomski fakultet Sveučilišta uručio diplome za 351 studenta

Sci-Tech / Flash | 09. 12. 2014. u 15:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru ispratilo je novu generaciju studenata sa diplomama u rukama. Ovaj put radi se o 351 studentu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Danas dodijeljene diplome uručene su studentima koji su stekli zvanje ekonomista, diplomiranog ekonomista, stručnog prvostupnika ekonomije, prvostupnik ekonomije, te magistar ekonomije. Ovom prilikom studentima je mnogo sreće i uspjeha u privatnom i poslovnom svijetu poželjela rektorica Sveučilišta prof.dr. Ljerka Ostojić.

"Upravo na vama ekonomistima stoji velik teret odgovornosti prema boljem sutra. BiH se nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji koja se najviše zrcali u golemoj nezaposlenosti. Upravo se od vas ekonomista traži rješenje za izlazak iz krize, za podizanje gospodarstva na nivo konkurentnosti s tržištem kojim ne oprašta čekanje, neinventivnost i neinovativnost".

Prije uručenja diploma, dekanica Ekonomskog fakulteta Mila Gadžić studentima se obratila riječima: "Danas promoviramo 351 diplomanta koji su završili sedam različitih znanstvenih i stručnih stupnjeva obrazovanja od kojih je šest magistara iz polja ekonomije, jedan specijalista ekonomije, jedan diplomirani ekonomist, 78 ekonomista, 26 stručnih prvostupnika ekonomije, 130 sveučilišnih prvostupnika ekonomije, 109 magistara ekonomije.

Uručenjem ovih diploma nadamo se kako ćete znati uspješno iskoristiti stečene vještine koje su potrebne našem gospodarstvu i društvenoj zajednici".

Pored studenata i nastavnog osoblja, promociji i dodjeli diploma prisustvao je veliki broj rodbine, prijatelja i poznanika danas promoviranih studenata.

Kopirati
Drag cursor here to close