Aktivan na Twitteru

Edward Snowden i dalje živ

Sci-Tech / Flash | 23. 08. 2016. u 23:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom kolovoza proširila se informacija kako je najpoznatiji svjetski zviždač, bivši uposlenik američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) Edward Snowden ubijen.

Informaciju je prvo prenio Sputnik, koji je javio kako je Snowden na svom Twitter profilu napisao kodiranu poruku od 64 znaka, a ubrzo zatim ju je izbrisao zajedno sa misterioznim upozorenjem sa ''Vrijeme je'', nakon koje su ga kontaktirale njegove kolege iz bivše firme.

Na internetu se spekuliralo da bi poruka mogla biti za dešifriranje velikog curenja dokumenata i da bi mogla biti ''okidač'' koji je podešen da reagira u slučaju da je Snowden ubijen ili zarobljen, a taj ''okidač'' je poruka koja se podešava da bude automatski poslana ukoliko se korisnik profila redovno ne ulogira na svoj profil. Uzbunjivač je priznao da je distribuirao šifrirane dokumente novinarima i suradnicima koji još uvijek nisu objavljeni i u Snowdenovom slučaju „okidač“ bi mogao biti ključ za dešifriranje tih dokumenata.

Profil Edwarda Snowdena na Twitteru mirovao je skoro deset dana, što je inače previše za nekoga poput Snowdena tko dnevno objavi na desetine tweetova.

Ipak, Snowden se ponovno oglasio 15. kolovoza, tweetom kojim poručuje kako su informacije o njegovoj smrti preuveličane, nakon čega je nastavio sa redovitim ''tvitanjem'' o problemima prisluškivanja, sigurnosti i sl.

Zanimljiv je i jedan od njegovih tweetova objavljen 16. kolovoza, kojim šalje poruku dobrodošlice američkoj Agenciji za nacionalnu sigurnost (NSA) na društvenu mrežu Twitter, prilikom čega je označio službeni profil NSA i na kraju poručio ''S ljubavlju''.

Kopirati
Drag cursor here to close